sábado, 26 de junio de 2010

AYUNTAMIENTO REUS EXPROPIA SOLAR EN GENERAL MORAGUES

La Junta de Gobierno local del Ayuntamiento de Reus ha acordado la expropiación en la reunión celebrada el día 25 de junio. Sin entrar en otras consideraciones, creo que la decisión del Ayuntamiento ha sido la adecuada. Durante más de 40 años viví en los alrededores de esa zona y fui testigo de la paulatina degradación de la misma. Aquí están los detalles de la noticia tal como los expone un medio digital de la ciudad y el orden del día de la reunión de la Junta de Gobierno:



Reus Digital

26 de juny de 2010





Reus


L'ajuntament inicia l'expropiació del solar del carrer de General Moragues

Es farà una zona verda amb una passarel·la per accedir als edificis

Enrique Canovaca25 de juny de 2010

La Junta de Govern Local ha aprovat l'expropiació forçosa del solar situat entre els carrers del General Moragues i de Robert Aguiló, després d'anys de tràmits per aconseguir que aquest espai privat sigui públic i es pugui fer una zona verda. La modificació del Pla d'Ordenació Urbana Municipla (POUM) es va aprovar en sessió plenària fa un any i preveu que la brigada municipal construeixi una jardinera triangular al centre de la plaça de 88,5 metres quadrats, vorejada de paviment de terrazzo.

reusdigital.cat solar zona verda
Solar del carrer de General Moragues
Lluís Pitarch

Al tram d'accés als edificis, s'hi col·locarà una rampa per als vianants amb una barana metàl·lica com a element de seguretat. Aquesta zona verda, una vella reivindicació de l'Associació de Veïns del Barri Niloga, té un pressupost de 61.984 euros i estarà preparada abans de finalitzar l'any, segons ha explicat l'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez. El solar té 421 metres quadrats de superfície.

D'altra banda, l'equip de govern ha donat llum verd a la modificació puntual del projecte de prolongació del carrer de l'Escorxador, per tal de construir-hi quaranta habitatges de protecció oficial en un solar que toca amb les Germanetes dels Pobres, i a la instal·lació de 3.530 mòduls fotovoltaics al projecte de reforma del Mercat del Camp, que possibiliten disminuir la contaminació de CO2 i augmentar l'eficiència energètica.

També s'ha aprovat un conveni de col·laboració entre l'ajuntament i les zones de Beni Mellal (Marroc), Sétif (Algèria) i Sfax (Tuníssia), amb l'objectiu de promoure una gestió integrada i sostenible dels residus sòlids urbans en territori africà. Aquest projecte s'inclou dins el programa de la UE Ciudad i es concreta en la formació de gestors en residus urbans, el suport en l'adquisició de l'equip necessari per reciclar i el desenvolupament de mesures favorables al medi ambient, entre d'altres accions.


ORDEN DEL DÍA DE LA JUNTA DE GOBIERNO LOCAL:

http://www.reus.cat/ajuntamentinforma2/llegir.php?np=6&codi=&id=386



No hay comentarios: