jueves, 24 de junio de 2010

NUEVO CONSORCIO URBANÍSTICO EN REUS

Es constitueix a Reus un consorci urbanístic per desenvolupar un nou sector residencial a la ciutat

L'Institut Català del Sòl (INCASÒL) i l'Ajuntament de Reus han constituït aquest dimecres un consorci urbanístic per promoure el nou sector residencial Passeig Nord

ACN - 09/06/2010 15:41

El nou barri tindrà una superfície total de 106 hectàrees i una capacitat per construir 5.769 habitatges, 3.173 dels quals seran amb diferents règims protegits. El nou sector combinarà els usos residencials amb els comercials i d'equipament. El Consorci urbanístic opera com a administració actuant per dur a terme el desenvolupament i execució del nou sector. Entre d'altres funcions, el Consorci ha de coordinar les actuacions dels ens consorciats, redactar i executar els instruments de planejament i els projectes d'urbanització.


A més, el nou consorci ha d'establir els criteris i els mecanismes de finançament i totes aquelles funcions pròpies de la seva condició d'administració actuant del sector.


L'Àrea residencial estratègica (ARE) Passeig Nord està situat al nord-oest del terme municipal, en una gran àrea separada del centre urbà per la línia del ferrocarril i l'estació. Els terrenys limiten amb l'Institut Pere Mata, la carretera de Castellvell del Camp (Baix Camp) i amb el barri Gaudí.


El projecte que duran a terme INCASÒL i el consistori reusenc ordenarà tota la zona nord de la ciutat, respectant la memòria agrària del lloc i preservant els elements naturals i paisatgístics d'interès.


La distribució de les zones verdes en el límit exterior del sector ha de permetre la creació d'un corredor verd amb un ús agrícola que impedeixi nous creixements i que eviti la continuïtat urbana entre la ciutat de Reus i el nucli de Castellvell del Camp.


Entre els diferents espais verds, cal destacar el parc del Nord, convertint-se en un nou punt de trobada per als ciutadans. Serà doncs, una zona d'equipaments i espais lliures al voltant del passeig de la Boca de la Mina que, a més, concentrarà i posarà en valor la major part dels elements patrimonials a conservar.


El nou barri crearà una xarxa viària que s'adapti i completi la xarxa bàsica de la ciutat, gràcies a la creació del passeig Nord.


Els criteris d'urbanització es regeixen per la qualitat de la vialitat i les zones verdes, que s'adeqüin a la topografia existent i que integrin i recuperin els cursos d'aigua existents.


Pel que fa al sòl destinat a usos residencials es projecten unes àrees ben relacionades amb els espais lliures veïns i amb la ciutat existent. Aquests espais han de ser capaços d‘acollir habitatge assequible i de qualitat barrejat amb usos comercials i de serveis de proximitat.

No hay comentarios: