martes, 22 de junio de 2010

CIU Y PP DE REUS INSISTEN EN LA PROHIBICIÓN DEL BURCA

Se reproduce a continuación la noticia publicada por Reus Digital. Creo que la postura de ambas fuerzas políticas es suficientemente clara y que no necesita más comentarios.

Reus

CiU i PP tornaran a presentar la moció del burca si el decret no s'aprova

Els dos partits insisteixen que és legal prohibir l'ús del vel integral islàmic a la via pública

Enrique Canovaca21 de juny de 2010

Els portaveus de CiU, Carles Pellicer, i PP, Miquel Àngel López Mallol, han anunciat que tornaran a presentar la moció sobre la prohibició del burca i el nicab als espais públics en el proper plenari si l'alcalde no aprova el decret. Tant Mallol com Pellicer s'han mostrat molt crítics amb la posició del PSC al plenari del passat divendres, que "va actuar amb la única intenció de no aprovar una proposta de l'oposició". Cal recodar que cap de les propostes per regular l´ús del vel islàmic va tirar endavant.

reusdigital.cat Mallol i Pellicer
Mallol i Pellicer
E.C.

Els dos partits de l'oposició insisteixen en què és legal prohibir l'ús del burca i el nicab al carrer, ja que segons especifica el reglament de la Llei de bases locals, els ajuntaments "tenen competències per ordenar aspectes cívics", ha subratllat Mallol. En aquest sentit, els dos portaveus es mostren segurs que l'informe que està realitzant el secretari de l'ajuntament sobre la legalitat de la mesura els donarà la raó.

Mallol considera que aprovar aquesta ordenança per decret "no és gens democràtic" i demostra "les maneres d'actuar de l'alcalde". Pellicer ha incidit en què el govern "està trencat" i no vol afrontar el problema de la immigració i la existència "d'un grup de salafistes radicals a la ciutat". ICV-EUiA, membre de l'equip de govern, va evitar que qualsevol de les dues mocions per regular el burca i el nicab prosperessin el passat divendres.

Tant Pellicer com Mallol han deixat entreveure que l'actitud del PSC amb aquest tema, "presentant una proposta de resolució per poder tapar la nostra moció", correspon a la necessitat "d'acontentar ICV-EUiA". Tots dos no contemplen que l'alcalde deixi d'aprovar el decret per l'oposició de la formació ecosocialista i han declarat que insistiran fins que hi hagi una normativa.

No hay comentarios: